Halare

Skaffa halare!

Nu är det dags att beställa din gula halare! Kom till Cor-huset och hitta din storlek under en av de följande dagarna:

8.9 kl 11:00-13:00 Open Office @Cor-huset

11.9 kl 11:00-13:00 Open Office @Cor-huset

14.9 kl 18:00-22:00 under Gulis Chill @Cor-huset

22.9 kl 11:00-13:00 Open Office @Cor-huset

30.9 – TBA

Kom ihåg: om du blir Tradenomit medlem får du halaren till ett förmånligare pris. Du kan bli medlem i samband med halarprövningen.

Hur skaffar jag som HanSeit en halare?

Under höstterminen beställs nya halare och är också tillfället då man får testa en halare och köpa en. Mera information om halar testandet och beställningarna kommer upp på vår Facebook och Instagram, oftast i samband med ASK Group-mässan. Kom ihåg att om du blir Tradenomit medlem får du en billigare halare. Kontakta HanSe Styrelse för mera information om Tradenomit-medlemskapet.

Bättre än Prada, skönare än Gucci! - Studiehalaren á la HanSe.

Under studietiden är halaren ett MÅSTE som ingen kommer undan, å andra sidan, vem vill komma undan superfestande, långa nätter och nya vänner.Halaren är ett lätt sätt att känna till studiekompisar, inte bara från den egna skolan, utan också från andra fakulteter nära och långt borta. HanSeiters halare är den gula!

Halaren är ett viktigt verktyg och kommer att bli ditt favorit plagg inom kort – tänk dej hur mycket snabbare du kommmer undan vid festförberedelser, när du endast behöver planera vad du bär på upptills! Halaren bärs vanligtvis på olika studietillställningar, som t.ex. sitzar, zillisar och andra happenings året runt.
Halaren har få regler, men för att hjälpa er komma in i studiehalarens värld har vi gjort en liten minneslista för de som verkligen vill satsa (och varför inte för dem också som bara nöjer med att se på):

1. Halarens värsta fiende är tvättmaskinen eller något som heter tvättpulver. Det är FÖRBJUDET att ens nämna ordet tvätt, då man har på den illalluktade halaren som man dansat, krypit och kanske spytt i (och på). Vädring är dock ej förbjudet och ett ganska effektivt sätta att få den värsta stanken ur halaren.

2. Om du hamnar i kärleksfloden kan du byta benbunt med din parner

3. Det viktigaste du skall dock komma ihåg är att halaren är en trivselvara. Den SKALL vara personlig, och den är ju i användning just för DIG! Trivs du i halaren så trivs vi med dig.

Märken placeras “på riktigt” enligt följande:

Ryggen
* Studentföreningens eget märke, tryckt på halaren, för oss gäller HanseSF.
* Klubbar inom den egna skolan i vilka man själv ej är aktiv.(Commedia, TLK, HoSK)
* Nationsmärken (Nylle, Öffen, Vasa)
* Hit flyttas också gamla styrelse samt utskottsmärken när man har avgått

Armarna
* Andra skolors märken, som man kommer över genom att byta eller på annat sätt 😉
* Märken från tillställningar inom egna studentorganisationer man besökt (Årsfester, Zillisar, Aktivdagar)
* Märken på flaggor av de språk du talar kan sättas här( svenska, spanska, italienska)

Benen
* Andra skolors märken som man kommer över genom att byta eller på annat sätt 😉
* Märken från tillställningar man besökt (Zillisar, GOOM)
* Märken som är tryckta inte broderade

Vänstra bröstet
* Ovan om fickan: Den egna studentföreningens märke (HanseSF), under detta möjliga utskotts-
eller styrelsemärken i den egna studentföreningen.
* På fickan: You name it vad allt man kan ha på en ficka, vanligt är det med pinser.

Högra bröstet
* Ovan om fickan: Kårets märke(ASKen)

Kragen
* De som känner för sig kan ju sätta sina militära gradbeteckningar här och de som int har såna kan låna pappas.
* Bak på kragen fästs styrelsesmärket så, att då kragen är nedvikt syns styrelsesmärket(åt rätt håll).

4. Ifall din handstil är tillräckligt liten, passar det sig bra att placera namnet på ryggen, ovanför den tryckta HanSe-logon. Men om du är mer egoistisk, kan du köpa broderade bokstäver från en sybutik och fästa dem t.ex. på benet eller om namnet är tillräckligt kort, även ovanför bröstfickan.

5. Texter och andra anteckningar skriver man ju gärna på andras halare, men man skall ändå försöka undvika att halaren börjar se ut som en andra gradens porrtidning.

6. Man kan också behöva (kanske): flasköppnare, mugg, ficklampa, reflex, bälte mm. Som kan t.ex hänga i “bälthållarna”, eller sättas i knapphålen, (eller om man är blyg av sig, i fickan).

Vi hoppas att du kommer att trivas i din halare hela studietiden ut, hur skitig och illaluktande den än är – den är ju trots allt nästan lika viktig som studieböckerna (om inte t.o.m. viktigare)

*HanSes halar regler är upphittade från HanSes 1:a hemsida, men omformade för att passa dagens halare. HanSes nuvarande styrelse vill tacka de kreativa HanSeiterna bakom halar reglerna.*

Kontakta oss