HanSe ordbok

Alumn

En alumn är en utexaminerad studerande

ASK

Arcada studerandekår – ASK, är studerandekåren för alla Arcada studerande. De fungerar som intressebevakare och service organisation. Via ASK skaffar du studiekort 

Cor-Huset

En bit bort från Arcada finns Cor-huset. På andra våningen har HanSe sin office. Huset används också till våra evenemang

Gulis

En förstaårsstuderande

Halare

Det heligaste du äger. På den ser man hur aktiv du är. Bär den aktivt. 

HanSeit

En person som studerar företagsekonomi eller international business, dricker ädla drycken och har en gul halare. Brukar oftast skada sig och säga RAJRAJ

HanSe skadar sig

En HanSeit som skadar sig men stiger upp igen

HanSes sång(bok)

Finns på sidan 16 i din HanSe sångbok och är obligatoriskt att lära sig. Kom alltid ihåg att ta med din sångbok så du håller koll på vad man sjunger (om du inte vet). Ha också alltid en penna med dig, eftersom sångboken är också till för att få den så fin som möjligt med t.ex namn, quotes och till och med nummer från dina bordsgrannar.

Jägermeister

Ädlaste drycken HanSeiter dricker

Kide.app

Skapa ett konto. Här får du biljett till alla evenemang och annat som t.ex HanSe medlemskap

Kårband

Kårband är ett band som bärs av medlemmar i olika föreningar. Till frack bär man bandet snett över skjortbröstet under västen och till kavajen vikt över slaget. Till klänningen bär man det som en rosett. HanSes kårband går i färgerna lila och guld.

Open Office

HanSe har Open Office, varje tisdag 11.00-13.00 vid Cor-huset. Open Office är ett tillfälle för dig att köpa halarmärken, sångbok eller bara komma och hänga med styrelsen.

Programutskott

“Bästa festerna är i köket”. Gå med i HanSes PU

RAJRAJ

Någonting roligt HanSeiter säger.

Sitz

En sitz är ett evenemang där man sjunger visor och dricker valbar dryck. Sitzar brukar oftast ha ett tema som sitzdeltagarna “klär ut sig till”

Slice.fi

Studiekort så du får studieförmåner. Blir du ASK medlem får du tillgång till ett studiekort

Tradenomit

Tradenomit är vårt fackförbund, ett samhälle för BBA studerande. De främjar intresset för tradenomer. Som tradenomit medlem får man många förmåner. De finns tre olika nivåer, silver, guld och svart. Fråga oss i styrelsen för mera info! 

Tutor

En tutor är någon som tar hand om gulisar under deras första veckor i skolan samt vägleder dig under första året

Årsfest

En årsfest är en finare fest där man sjunger, äter och uppmärksammar aktiva HanSeiter och föreningen. Också årets bästa feeeest!!

Årets HanSeit

En HanSeit

Kontakta oss