Vett & Etikett

Klädkod

Klädkoden till årsfesten är för män frack eller i mörk kostym med vit skjorta och diskret slips (inte fluga). Kvinnor bär långklänning och eventuellt en sjal, bolero eller festjacka ifall klänningen har bara axlar. Enligt etikett får sjalen tas av när varmrätten är serverad eller då värdinnan tagit av sig sin sjal. Långt hår bör vara uppsatt. Till klädseln bärs även eventuella förtjänsttecken och kårband.

Under årsfesten

Deltagare bör respektera toastmasters och marskalkens auktoritet, utrop och annat utanför programmet är oartigt. Våra toastmasters är de som bestämmer om vad som sjungs och i vilken ordning. Det är inte tillåtet att dra “feelis bord” eller sjunga upp någon på bordet.

Övrigt så kommer man ihåg att hälsa på och presentera sig för sina bordsgrannar, samt att skåla med dem efter sång. Kvinnor: vänster – höger – fram, och män: höger – vänster – fram.

Kårband

Kårband användas på årsfester för att representera sin nation, förening osv. HanSes kårband är i lila och guld och kan endast köpas av HanSe medlemmar. Till frack bär man bandet snett över skjortbröstet under västen och till kavajen vikt över slaget. Till klänningen bär man det som en rosett. Kårband kan du köpa när vi har Open Office.

Kontakta oss