Årsfest

Årsfest

Annual Ball XXI

HanSe firar alltid sin årsfest tredje veckan i oktober. På årsfesten hyllar man aktiva HanSeiter och uppmärksammar det föreningen har byggt upp under det gångna året. På årsfesten sjunger man, dricker man och äter gott och njuter av sällskapet. Årsfester är alltid i 3 olika delar; Solenn akt, bankett och Nachspiel.

Solenn akten är då föreningens vänföreningar framför en hälsning och överräcker eventuella gåvor. Banketten är själva festen då man äter trerätters middag, sjunger, det framförs tal och eventuellt något uppträdande. Efter banketten åker man vidare till Nachspiel och fortsätter firandet.

Eftersom årsfesten är en finare fest medföljer också vett och etikett regler som ni hittar här. Annan bra information hittas också på länken.

I år firar HanSe sitt 26:e år!

Vid frågor angående årsfesten kontakta årsfestkommittén arsfest@hansesf.net
Silliz

Firande forsätter alltid dagen efter med en silliz (sillfrukost). Där bjuds det på mat och dryck. På sillizen sjunger man sånger och många brukar även gå i bastun om den finns tillgänlig. Klädseln brukar oftast vara den fina halaren eller någon annan silliz outfit. HanSes sillizar har alltid ett visst tema, vilket betyder att många har på sig det som passar till temat. Där utnämns också “Årets HanSe skadar sig” som får en vandringspokal som går vidare år efter år. Priset går till någon som har skadad sig på något sätt under året.

HanSes silliz ordnas oftast på Cor-huset med start klockan 12. Dra på dig halaren, en rolig hatt, klä dig i gårdagens kostym eller någon annan mäktig outfit och tagga silliz.
Mera information om sillizen kommer senare…
Kontakta oss

  • Open Office – Tuesdays 11.00-13.00
  • Majstadsgatan 11, 00560 Helsinki